Sunday, 17 May 2015

THREE POINTS SEVEN AND SOMETHING

Assakamualaikum, salam satu malaysia bandar teknologi hijau negeriku sayang.
harini macam rajin pulak nak update. ingat nak update pakai fon tapi ape masalah entah, terpaksa bukak lappy. emm sebernanya malas nak bukak lappy. tapi hati dah niat nak update, so just go head.

okeyy, post kali ni i nak share pasal praktikal i. i praktikal kat Jabatan Agama Islam Melaka (JAIM). emm, so far alhamdulillah laaa kodd. hati kena banyak sado maa. biasalah budak praktikal kan, paham-paham jelah dilayan nyee macam mana. but its okeyy, i anggap tu semua pembelajaran i untuk i berjaya nanti. in shaa Allah. Nasib baiklah 6 minggu je praktikal. so hope hati terus sadoolah sampai minggu ke 6. sekarang ni nak masuk minggu ke 4. sikit je lagi kan kan. *emm okey sedapkan hati sendiri*

Masa mula-mula kerja, penat laa jugak. asal  balik jee lepas isyak mesti dah tidur. kadang-kadang lepas magrib dah selamat diatas katil. nanti bangunlaa untuk solat isyak. masa i kerja macam-macam terfikir dalam kepala otak i. terfikir kat mak ayah yang penat cari duit untuk sara anak-anak then terfikir jugak laa kesian pada encik suami encik suami ni sebab mencari nafkah  untuk anak isteri depa kann.

Bagi i kerja penat, study pon penat tapiiiiiiiiii bagi i study kita boleh enjoy. enjoy sebagai life student. i macam berminat lagi dengan life student. tapi berkerja tu penting sebab nak menjana pendapatan harian kan. 
Jadiiii usahalah selagi mana boleh, agar kita berjaya. i ada aim i sendiri, tiada siapa yang tahu. wait and see okey. semoga Allah permudahkan segalanya apa yang saya niatkan. Allahumma aminn.

btw hari tuu i  mimpi, i dapat result untuk sem 5 three point seven and somethingg 3.7*. and hopefully, my dream to be reallity. Allahumma amin, amin, amin Y rabbal alamin. Mohon doa readers yee :) thankss. tapi if tidak dapat apa yang i mimpi kan tu, its okey. Allah tahu apa yang i layak dapat. Allah bagi ikut usaha masing masing. so banyak mana usaha kita, banyak tu jugaklah result kita.

Nak pesan sikit ni, buat apa dekan every sem dengan pointer three point seven or three point eight even four flat sekali pon tapi ADAB zero tiada gunanya. pesan untuk diri sendiri juga. 
KUIM three point five dah dekan dah. punyalah senang nak dekan. tu pon payah nak dapatkan.
MasyaAllah.

thats all untuk entry kali ni. moga Allah redha dan sentiasa di bawah rahmat Allah 
THANK YOU :)

No comments:

Post a Comment