Sunday, 4 January 2015

Ilaliqa' 2014 Ahlan Wasahlan 2015

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

Selawat dan Salam pada junjungan Nabi Muhammad S.A.W

Harini 4 JANUARI 2015, empat hari dah masuk tahun baru. Dah lama rasanyaa tak update. Mungkin Kebusy-an, sebab naik naik sem je hujung minggu dah dipenuhi dengan program. Hah ! lupe nak bagi tahu, dah sebulan dah kite naik sem baru. Result ? so far Alhamdulillah ! *GREAT*

Sekarang, kite dah final years, tahun akhir, tahun 3. yeahhhhh ! alhamdulillah. Rasanyaa baru semalam masuk semester satu tahun 2012 sekarang tahun 2015. Oh masa ! begitu cepat dikau berlari. Final years sudah aku bah. Rasa macam semalam duk ikut minggu orientasi, time tu duk sibuk usya abang senior. Hhee. *GURAU*
Ape pon teruskan perjuangan ni sampai akhirnyaa. Moga tahun baru ni semester baru ini semuanya baik baik belakaa je dan dipermudahkan segalanya dunya dan akhirah. *doa untuk readers jugak* :)

Tahun 2014, biarkan sahaja ia berlalu. Sangat banyak dugaan yang menimpa yang dialami oleh rakyat Malaysia. Antaranya pesawat yang hilang dan pesawat yang terhempas, tak lupa jugak banjir teruk yang dialami sehingga ramai yang terkorban. Harta benda habis musnah semuanya, tiada apa yang tinggal.
Sama seperti lirik lagu rabbani "tiada apa milik kita, semuanya milik Allah"
Yess ! Semua Allah punyaa !

Dear Allah,
berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul. Alangkah sedih nya hati ini, Alangkah sayuu hati ini tatkala melihat mereka didalam musibah, walaupun hanya melihat didalam televisyen tidak ada ditempat kejadian. Hati ini hanya tuhan sahaja yang tahu. Sedih ! Sedih walaupun mereka bukan darah daging kitee tetapi mereka saudara seislam kite. :'(

" Allah tidak membebani seseorang melainkan dengan kesanggupannya."
 ( 2:286 )

Maka bersabarlahhh wahai sayanggg, sesungguhnya Allah itu sangat sayang sangat cinta akan kamu.
Ingatlah, Allah itu maha tahu. Dia tahu apa yang Dia buat. Pasti ada hikmah disebalik apa yang terjadi.

" Tiada suatu bencana pun menimpa dibumi dan pada dirimu sendiri melainkan telah tertulis di dalam kitab Lauhul Mahfuz  sebelum kami menciptakannya. Sesungguhnya yang demikian itu adalah mudah bagi Allah "
( 57:22 )

Lastly, jangan sesekali berputus asa dari rahmatNya kerana orang yang berputus asa dari rahmatNya hanyalah orang kafir ( 12:87 ) Moga tahun baru ni diberi sedikit sinar untuk kita dan semua umat islam seluruh dunyaa :) please keep ur smile cause its SUNNAH. Don't forget pray for me and UMMAH.

And, I LOVE SUNNAH ! :)



BA ALIP BAIIIII :D

No comments:

Post a Comment