Wednesday, 11 June 2014

DupDap DupDap

assalamualaikum ! haii guys ! moga dalam perlindungan Allah. im here ! im at kuala sungai baru. kite balik semalam. malam-malam buta jugak sampai sini. cehh, gaya macam jauh jekan. padahal dalam melaka jugak. hiks. sebenarnya hati berat nak balik kolej. tak tahulaa kenapa. tapi bila difikir-fikir. i have ''tangunggjawab'' untuk ummah jadi gagahkan diri jugak untuk balik. sebab result tak amek dengan daftar subjek tak buat.

hah ! story about result. konon-2 nak tunggulaa hari khamis baru nak gi amek kan. tapi hati ni curious selagi tak amek. then, pagi tadi siap-2 dengan anje dan gerak ke kolej menaiki tenggiling baru kite yang mak ayah bagi. btw kite stay luaq, so mak ayah belikan tenggiling untuk kite. thanks mak ayh ! kerana memhami. tak minta pun. tapi syukur sangat-2, so kenalah jage baik-2 kan. moga Allah lindung kami ! termasuk tenggiling baru kite tu. aminn !

okey ! continue, dah sampai kat kolej, cam biaselah pi laa pejabat API kan nak tanye about result. kakak kerani baru kodd cakap amek kat ustzah. then kami pun tunggulaa ustzah sebab tyme tu ustzah ade kerja.
bilaa ustzah dah sattle, kami ikut ustzah pi bilik dye. sampai je. ustzah terus bagi result. ustzah minta buka kat situ jugak sebab takut ade kesalahan.

wahh, dupdap dupdap ! buka tengok, alhamdulillah sangat-2 ! benda yang tak target, benda yang tak sangka-2, benda yang tak dijangka-2, terima kasih ya Allah. "Kau tak pernah hampakan hambanya". syukur tak terkata. tak mampu nak cakap ape-ape, Allah je tahu perasaan ini. send pict kat whatsupp ayah. ayah said tahniah. hope result ni boleh mengembirakan mak ayah. sebak pulak rase :')

''nikmat Allah yang mana ingin kamu dustakan ?" alhamdulillah ya Allah. ku panjat syukur ke hadratMu :)
sem ni usaha lebih gigih ! mohon doa dari readers okey ! moga Allah sahaja yang membalas. thanks !


No comments:

Post a Comment