Wednesday, 29 October 2014

Bukan Yang Alim

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang.


Lama rasenya tak update blog ni. hampir 5 bulan. Last update mase dapat result sem 3, sekarang dah pun bermula cuti semester bagi sem 4. Sekejup je masa berlalu. Umur pon makin meningkat. Itu bermakna makin singkatlah masa untuk diri ini mengadap sang pencipta.

okeyy, i takde masa nak cerita tentang diri i. sebab dunia semakin tua dan hari yang dijanjikan Allah semakin hampir. TAKUTNYA !
Allah memang cakap, kite hidup kat atas dunia memang untuk berpenat supaya kite semua dapat berehat sepuas-puasnye di jannahNya nanti. 

Jadi nak tanyelaa kan, why manusia ni tak pernah puas dengan sesuatu ? why ? why ? n why ? 
Mestiiiiii adeeee je yang tak kena.
takdelah i juga manusia jadi i paham sifat manusia ni macam mana.
Nobody perfect maaa.
Kalau hidup setakat nak cari silap orang je. Nak perli orang. Orang tak kacau hidup dye but dye still cerita yang buruk-buruk tentang orang.
Mohon banyak beristigfar !
Masing-masing belum confirm Jannah termasuklaa i ni. 


So lets MUHASABBAH ! 
I bukan yang alim but i nak berubah ke arah kebaikkan. Siapa mahu jadi jahat maa. Ohh mungkin ade macam yang kat dalam movie tukann! tapi tu bukan menyenangkan hati sendiri lagi menyakitkanhati sendiri adelah.





Kebaikan itu banyak tetapi pengamalnya ( yang melaksanakan ) sedikit.
[ HR. Abu Hanifah ]







No comments:

Post a Comment