Thursday, 3 April 2014

No Titleeeee.....................

hai hai ! hee ^^
alhamdulillah dipanjatkan kesyukuran pada rabb sebab masih berpeluang untuk saya jadi yang sekarang.
nextweek saya dah nak final dah untuk semester 3. sekejup jekan. rasanya baru je masuk kat KUIM, baru je jadi junior semester satu. tapi senanya dah pun semester 3 nak masuk semester 4. kiranya tinggal 2 semester je lagi saya kat sini, in shaa Allah. tahun depan bulan 10 habislah. mesti rindu kan, setiap moment yang saya kumpul kan sini. hehe
hah ! saya mohon doa ye dari kalian. in shaa Allah semoga Allah permudahkan segalanya. Aminn :)

hmmm.............................
banyak cerita nak diceritakan. tapi tak tahu nak cerita yang mana. 
masalah ? itu perkara biasa. bukan manusia kalau takda masalah kannn. nak nak final dah dekat ni, mulalah macam-macam masalah nak muncul. haishhhhh, sabor jelah teman. be matured in this situation okey ? :))

tapi..................................
cerita yang gembira juga yang bestkan, yang boleh menyenangkan hati. HOHO
fitrah manusia, memang ade perasaan tu. suka, berbunga-bunga, tunggu setiap kali apa yang kena mengena dengan dye, sanggup stalker n blalalalalala.
everything he the best lah. hah gituuuuuuuuuu ! haha
mohon jangan salah gunakan fitrah ye. hihi
gunakan sebaik yang mungkin fitrah yang Allah bagi pinjam.
in shaa Allah. hihi ^^

opsssssssssssss.......................
saya tak mention kan sesiapa taw,
ni adelah universal. hehe. alaaaa biaselah kan manusia.

yang penting...........................
buat apa yang patut dahulu. 
tanggungjawab kita tu, tanggungjawab dengan Allah, parents, diri sendiri, sahabat, saudara dan yang pening sekali untuk UMMAH, in shaa Allah.
tanggungjawab dengan Allah, mohon jaga solat. tak minta lebih pon, tp if mampu tafaddol. kerana itu adalah yang terbaik.
tanggungjawab dengan perents, hormati mereka dan balas jasa mereka dan lain-lain.
tanggungjawab pada diri sendiri, kalau yang masih study tu macam saya jangan sesekali abaikan. 
STUDY RAJIN-RAJIN ! BERJAYA DUNIA AKHIRAT !
itu yang penting.
dan yang lain-lain juga. kerana kita memang dilahirkan atas bumi ini untuk jadi seorang yang bertanggungjawab, memang dah takleh nak lari dah. 

"pesanan"
untuk diri sendiri juga
kita hidup atas muka bumi ini untuk dapat redha Allah bukan redha manusia.
  siapa saya, awak, kamu dan siapa dia untuk tidak suka, benci dan menghukum orang lain ? sedangkan kita sama2 hamba yang hina lagi dina di sisi Allah. 
sentiasalah husnuzhon kerana itu yang boleh buat hati kita tenang.
ikut peribadi kekasih kita MUHAMMAD S.A.W
Allahumma Solli Alaa Saiyidina Muhammad 


manusia tak pernah dan takkan sempurna 
check hati balik
perbaiki diri in shaa Allah


rindu keluarga PERSEPSI 2013/2014 :')





No comments:

Post a Comment