Saturday, 17 May 2014

SAIKHAD

17 Mei 2014

hampir 2 tahun dah meninggalkan zaman persekolahan. bila teringat balik, rinduu sangat. doluu doluu nakal sangat. kesian cikgu. maafkan saya cikgu tapi alhmadulillah dan in shaa Allah sy sedang mngejar cita-cita sy, terima kasih murabbi.

saya masuk ke SAIKHAD ( SMA ASSAIYIDAH KHADIJAH MERLIMAU MELAKA ) pada januari 2007. masa tu tingakatan satu, sy ingat lagi hari pertama persekolahan sy kena naik bus sekolah sedangkan rakan-rakan lain parents hantar. tapi sy tak kesah punn.

saya rinduu semua tu. sy rinduu cikgu-cikgu, ustaz ustazah teacher sir rakan dan overall about SAIKHAD. rinduu nak pakai baju peach kain merun tudung labuh bulat siap beerkor dan kasut hitam. hihi. rinduu nak lepak kat dlm library sebab ade air cond, rindu nak tidoo dlm kelas, kena denda dengan cikgu. rinduu nak pakai baju celoreng bomba, kawad dan camping. rindu kat pasukan rumah biru yang ohsem. rakan kelas form 1-3 kelas A dan 4-5 akaun diniah iktisas.

sy dulu sekolah perempuan so biaselah sekolah perempuan mesti ade group group. rindu mereka. rindu nak ade peminat 'admire' dari form 1 hinggalah form 6 mesti ade 'admire', selalu dapat surat tapi tak reply sebab malas nak tulis. sy reply surat cinta je. hee. cinta monyet :P dapat makanan coklat, roti gula n else. dapat hadiah. kat rumah ade satu almari penuh dengan hadiah yg orang bagi. sy teringat mase form 6, balik dr prep malam bawah bantal dlm dorm sy ade coklat cudburry besar. yummy ! marvelous ! Alhadulillah sebab orang senang dengan sy. Alhamdulillah !

yang paling sy rinduu kat adik sy FAQIHATUL INSYIRAH SAIFUL BAHARI, sekrang di form 5 disekolah yg same. hm tak sempat lg nak jumpa dye. takpee t ade rezeki kite jumpe k. tak lupe jugak kat adik2 yg lain. belajar sunguh2 naa. mishh you so much. thankss Allah sebab beri kesempatan utk kenal mereka. kenangan yg takkan sy lupe smpi bile2 in shaa Allah.


kehitaman waktu dolu dolu
adik tersyg !

moga dalam rahmat Allah. Allahumma Solli Alaa Saiyidina Muhammad.
Donut Kek Coklat 

No comments:

Post a Comment