Thursday, 22 March 2012

Gagal sekali bukan bermakna gagal selamanya

Assalamualaikum..
dah lama tak update blog. agak busy ckit kodd.
semalam result SPM keluar. hati masing-II berdebar bagai nak terkeluar jantung.
masa yang dinanty-II kan pon dah tiba. kita dapat result. kita tengok, result tak memuaskan. tapi apepon kite mengucapkan alhamdulillah. bolehlah tuh. dah tuh Allah bagi untuk kita. kita terima dengan redha.
hmm..
kenapa Allah bagi aku keputusan macam tuh ??
>aku tak pernah nak salahkan Allah. mungkin Allah nak bagi aku kejayaan di tempat yang lain bukan di SPM ku.
>mungkin juga Allah nak bagi aku kejayaan di Akhirat nanty. InsyaAllah Amin ~~
>aku dah berdoa solat hajat tapi itu juga yang aku dapat,Alhamdulillah. Aku terima keputusan dengan redha Ya Allah.
>mungkin sebelum aku exam aku tak berusaha sungguh-II. aku banyak main-II. banyak leka dengan duniawi.
>mungkin juga aku ade terkasar bahasa dengan parents aku. melawan cakap mereka. tidak dengar kata mereka dan nasihat mereka.
Teruknya aku nikan ?


>dan mungkin juga aku banyak buad maksiat sebelum aku exam. bukan mungkin tapi pasti. memang aku banyak buad maksiat sebab itu Allah bagi aku result macam ni. Ya Allah banyaknya dosa aku padaMu ya Allah. kau ampunilah aku Ya Rabbi.

aku betul-II terkilan sangat-II jika nak dikenangkan dengan ape yang telah aku lakukan pada zaman silam aku. sedih sangat-II.
ape pon setiap manusia pasti ada melakukan kesilapan.
aku sedang berusaha berubah dan mendekatkan diri aku dengan Maha Pencipta.
Doakanku sahabat :')
sesungguhnya Allah itu Maha adil

ape pon saya ucapkan tahniah kepada rakan-II saya yang telah berjaya. doakan kejayan kita bersama dunia dan akhirat. Amin

maapkan ku mak ayah. mungkin aku telah mengecewakanmu.

1 comment: